Laihialainen kaviaari ja kutunjuustofyllinki

tarjoilu_kutunjuustofyllinki.jpg

Tämä helposti ja nopeasti valmistuva herkku kruunaa niin kotoisat illanistujaiset kuin hienoinmmatkin juhlapöydät. Hapanmakea sipulista ja salmiakista valmistuva Laihialainen kaviaari ja samettisen pehmeä vuohenjuusto luovat yhdessä ylellisen makuelämyksen. Maukas pikkusuolainen sopii gluteenitonta, laktoositonta ja kasvisruokavaliota noudattavalle

  • 20 kpl Free from G -hapannappeja

Laihialainen kaviaari

  • 2 punasipulia
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl hillosokeria
  • 1/2 dl Apteekin salmiakki -uutetta
  • Puolikkaan sitruunan mehu 

Kutunjuustofyllinki

  • 200 g kypsytettyä vuohenjuustoa
  • 100 g laktoositonta ranskankermaa
  • Puolikkaan sitruunan kuori
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Koristeluun timjaminlehtiä ja sitruunan kuorta

Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Mittaa vesi, salmiakkiuute ja sokeri sipulin kanssa kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 min. Lisää hilloutuneeseen seokseen puolikaan sitruunan mehu. Leikkaa juustosta viisi noin puolen sentin paksuista siivua odottamaan koristelua. Sekoita loppu juusto tehosekoittimella tasaiseksi massaksi ja notkista ranskankermalla. Lisää raastettu sitruunan kuori ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Leikkaa siivutetut juustot neljään osaan. Halutessasi voit myös paahtaa juustokiekot pannulla kauniin värisiksi. Pursota kutunjuustofyllinkiä hapannappien päälle ja aseta yksi vuohenjuustopala kullekin napille. Nostele kaviaaria täytteen päälle. Koristele tuoreilla timjaminlehdillä ja sitruunan kuorella.