Punajuurihummus

tarjoilu_punajuurihummus.jpg
  • 20 kpl hapannappeja
  • 300 g punajuurta
  • 230 g kikherneitä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Keitä, kuori ja paloittele punajuuret. Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä. Laita ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Jauha sileäksi tahnaksi.

Hunajapaahdetut pistaasipähkinät

  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 4 rkl hunajaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä hunajamarinoidut pähkinät uunipellille ja paahda 200 asteessa 7 minuuttia.

Lisäksi

  • 20 kpl Free From G hapannappeja
  • 150 g Juustoportti chevre
  • Puntti minttua

Lusikoi jokaiseen hapannappiin n. 20 g (pari teelusikallista) punajuurihummusta. Murustele massan päälle vuohen Chevre- juustoa (vajaa pikkulusikallinen) ja aseta 2 kpl hunajapaahdettua pähkinää vuohenjuuston seuraksi. Viimeistele kokonaisuus ripottelemalla koko komeuden päälle hyppysellinen hienonnettua minttua.